torstai 3. marraskuuta 2016

Ensimmäinen työpäivä

Olen nyt siis koko 4 viikkoa Montessori-päiväkodissa. Sain puhuttua itseni sinne, koska oleminen kahdessa työssä oppimispaikassa 6 viikon aikana on parempi kuin kolmessa.

Noh, ensimmäinen päivä on ohi ja täytyy myöntää, että lasten kannalta vaikutti aika ankealta näin jos vertaa siihen, mitä suomalaisessa päiväkodissa normaalisti on. Ehkä tulevien viikkojen aikana asia muuttuu. Montessori-päiväkodissa on montessori-leluja, ne ovat puuta ja puunvärisiä, ainoa ero on pinkki kuutiotorni. Muita kuin montessori-leluja ei ole. Ei myöskään ole soittimia, askartelua tai muuta ohjattua toimintaa. Satuja ei myöskään ole tai liikuntaa. Lapset tekevät mitä haluavat, tai eivät tee mitään kunnes mennään tunniksi pihalle, jonka jälkeen syödään ja nukutaan pari tuntia. Sitten vanhemmat jo tulevatkin hakemaan lapsia pois päiväkodista.

Pienetkin lapset syövät itse, ei haittaa vaikka puolet olisi pöydällä tai paidalla, heitä ei syömisessä auteta. Pukemisessa lapsia autetaan ja ainakin eilen kukaan ei oikeastaan olisi ulos halunnut mennä. Lieneekö 4 päivän loma ja kellojen siirto tehneet tehtävänsä ja kaikki olivat sen vuoksi väsyneitä ja itkuisia.

Täytyy toivoa, että tänään olisi parempi päivä ja jotain edes tapahtuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti