perjantai 25. marraskuuta 2016

Ohi on

Viimeinen päivä takana, kurkkukipu ja kuume sitä tahdittaneet mutta töissä olin silti. Järkättiin pieni akvaario pienten  huoneeseen ja muutama kala sinne uiskentelemaan. Isojen puolella ei mitään muutoksia. Erottelu todellakin rauhoitti kummankin ryhmän toimintaa.

Ziva, päiväkodin omistaja sekä päiväkodin työntekijät olivat hankkineet minulle läksiäislahjaksi paksun kaulahuivin ja hanskat (mustat!), paketillisen teetä, pienen purkin paikallista chilihunajaa sekä lapsen piirustuksesta tehdyn kortin. Sain myös kutsun tulla heille koska vaan töihin jos Sloveniaan päätän muuttaa. Ilman minkäänlaista ohjausta sen kaaoksen keskelle kun ensimmäisenä päivänä oli ja siitä lähtien olen kuulemma pärjännyt erittäin hyvin lasten kanssa vaikkei yhteistä kieltä olekaan. Pari sanaa tuli tottakai opittua nopeasti, pissa = lulu, kakka=kaka, leipä= kruh, vesi=vada, mehu= che (tai sinnepäin).

Päiväkotihan on perustettu tämän vuoden elokuussa ja minulla oli täydellinen mahdollisuus siis nähdä uuden päiväkodin toimintaa ja sen kehittymistä. Lapset kehittyivät huimasti ekasta viikosta viimeiseen viikkoon. Itkua ei ollut enää läheskään niin paljon. Vanhemmille 2,5-3,5 v lapsille aloitettiin Montessoriharjoitteita ja sain seurata sivusta miten se lähtee käyntiin.

Tämä on ennen kaikkea ollut hyvä työssäoppiminen ja olen oppinut paljon siitä, kuinka tärkeää rytmitys oikeasti on. Näillä lapsilla ei kaikilla vielä rytmiä ole ja sen huomaa ulos siirtyessä ja syödessä ovat jo kovin väsyneitä ja itkupotkuraivareita tulee. Niistäkin on selvitty. Samaten ikäryhmien merkitys on suuri.

Pahimmat vastoinkäymiset oli kaksi flunssaa, kurkku tälläkin hetkellä ihan tosi kipeä sekä yksi ärhäkkä parin päivän vatsatauti. Toivottavasti sama meno ei jatku suomessa kun on vain kaksi viikkoa aikaa :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti